Проєкти: розвиваємо інклюзивні громади та робимо людей з інвалідністю видимими

25.04.2024

У Рожищенській громаді продовжується реалізація Проєкту «Мультисекторальна гуманітарна допомога з урахуванням інвалідності для внутрішньопереміщених осіб, репатріантів, ветеранів та приймаючих громад в Україні» від Національної Асамблеї людей з інвалідністю України за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO), Християнської місії незрячих (CBM) та Європейського форуму інвалідності (EDF).

Проєкт спрямований на покращення умов життя та соціалізацію осіб з інвалідністю, в тому числі ВПО, людей похилого віку, дітей з інвалідністю.

В умовах воєнного стану особливо гостро стоїть питання підтримки і задоволення найбільш життєво важливих потреб вразливих категорій людей, а особливо людей з інвалідністю та ВПО. Тож фінансова допомога, надана людям в рамках Проєкту, виплата якої триває й нині, є хорошою підтримкою цим вразливим категоріям населення громади.

Крім того, в рамках Проєкту зазначені категорії людей також продовжують отримувати крісла колісні та допоміжні технічні засоби (асистивні технології). А це реальна можливість для них краще організувати свій побут, бути більш мобільними.

Крім того, в рамках Проєкту повністю було задоволено потребу соціальних робітників громади у велосипедах.

Схвально було сприйняте жителями громади впровадження нової соціальної послуги для маломобільних груп населення – соціального таксі. Щоправда, наразі через переукладання договору з перевізником послуга тимчасово недоступна, але в найближчий час вона буде відновлена.

Заходи, які проводяться в рамках Проєкту, сприяють приверненню уваги суспільства до питань захисту прав людей з інвалідністю, ВПО, людей похилого віку, покращенню їх життєвих умов, забезпеченню залучення цих громадян до процесів прийняття рішень, які їх стосуються.

Працюємо разом, розвиваємо інклюзивні громади та робимо людей з інвалідністю видимими!

Вдячні за допомогу Національній Асамблеї людей з інвалідністю України та міжнародним донорам за співпрацю.

Поділитися: